Geniet van een heerlijke en authentieke Kroatische smaakervaring met ons recept voor Brodet, een traditionele visstoofpot die de rijke smaken van de Adriatische Zee vangt. Dit gerecht is perfect om te bereiden met verse ingrediënten van de zaterdagmarkt en brengt de warmte van de Kroatische keuken rechtstreeks naar je tafel.

Ingrediënten:

  • 500 g diverse visfilets (zoals zeebaars, zeebrasem, heek), in stukken
  • 300 g garnalen of scampi, gepeld en schoongemaakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 liter visbouillon
  • Eventueel een snufje rode peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze enkele minuten tot ze zachter worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze sudderen tot ze zacht zijn en een saus vormen.
  4. Giet de witte wijn erbij en laat het even koken om de alcohol te laten verdampen.
  5. Voeg de aardappelblokjes en visbouillon toe. Breng aan de kook en laat het 10-15 minuten sudderen, tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  6. Voeg de diverse visfilets toe en laat ze 5-7 minuten meekoken, tot ze gaar zijn.
  7. Voeg tenslotte de garnalen of scampi toe en kook nog 3-4 minuten, tot ze roze en stevig zijn.
  8. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje rode peper voor wat pit.
  9. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer de Brodet warm.