Kleurrijk, voedzaam en vol smaak
Deze bulgursalade is een echte blikvanger op tafel. Geroosterde pompoen en spruitjes geven een volle smaak, terwijl de granaatappelpitjes voor een frisse bite zorgen. Ideaal als lichte maaltijd of bijgerecht.

Ingrediënten (4 personen)
- 250 g bulgur
- 1 kleine pompoen of 300 g flespompoen, in blokjes
- 200 g spruitjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in parten
- 3 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl honing
- 1 handvol walnoten, grof gehakt
- ½ granaatappel (de pitjes)
- Verse peterselie, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Bereiding
Groenten roosteren
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng pompoen, spruitjes en rode ui met olijfolie, komijnpoeder, honing, zout en peper.
- Rooster 25–30 minuten tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
Bulgur bereiden
- Kook de bulgur volgens de verpakking, giet af en laat iets afkoelen.
- Dressing maken
- Meng olijfolie, citroensap, mosterd en honing tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen
- Meng de bulgur met de geroosterde groenten.
- Voeg walnoten, granaatappelpitjes en peterselie toe.
- Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig door elkaar.