Hartige taarten kunnen ook gezond én heerlijk zijn! 🌿 Probeer deze verrukkelijke filodeegtaart met romige bloemkoolpuree en cherrytomaatjes.
Ingrediënten:
- Filodeegvellen
- Bloemkool
- Cherrytomaatjes
- Olijfolie
- Zout en peper
- Verse kruiden (bijvoorbeeld tijm of basilicum)
- Optioneel: Geraspte kaas voor extra smaak
Bereidingswijze:
- Kook de bloemkool tot deze zacht is en pureer het tot een romige consistentie.
- Leg filodeegvellen in een taartvorm, bestrijk elke laag met een beetje olijfolie.
- Verdeel de bloemkoolpuree gelijkmatig over het filodeeg.
- Halveer de cherrytomaatjes en leg ze bovenop de bloemkoolpuree.
- Bestrooi met zout, peper en verse kruiden naar smaak. Voeg eventueel geraspte kaas toe voor extra smaak.
- Vouw de randen van het filodeeg naar binnen voor een mooie afwerking.
- Bak in de oven tot het filodeeg goudbruin en knapperig is.