Hartige taarten kunnen ook gezond én heerlijk zijn! 🌿 Probeer deze verrukkelijke filodeegtaart met romige bloemkoolpuree en cherrytomaatjes.

Ingrediënten:

  • Filodeegvellen
  • Bloemkool
  • Cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld tijm of basilicum)
  • Optioneel: Geraspte kaas voor extra smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de bloemkool tot deze zacht is en pureer het tot een romige consistentie.
  2. Leg filodeegvellen in een taartvorm, bestrijk elke laag met een beetje olijfolie.
  3. Verdeel de bloemkoolpuree gelijkmatig over het filodeeg.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze bovenop de bloemkoolpuree.
  5. Bestrooi met zout, peper en verse kruiden naar smaak. Voeg eventueel geraspte kaas toe voor extra smaak.
  6. Vouw de randen van het filodeeg naar binnen voor een mooie afwerking.
  7. Bak in de oven tot het filodeeg goudbruin en knapperig is.