Een heerlijk recept met gebakken zalm, groenten en citroen-dille saus.
Vandaag delen we een heerlijk recept met producten die je op de zaterdagmarkt in Haarlem kunt vinden:
Gebakken zalm met groenten en citroen-dille saus
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Voor de citroen-dille saus:
- 1/2 kopje Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- sap van 1/2 citroen
- zout en peper naar smaak
Tip: Ook heerlijk met kabeljauw
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de courgette, rode paprika, gele paprika, rode ui, knoflook en olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de groenten op een bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de bakplaat tussen de groenten.
- Bak de zalm in de oven gedurende 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
- Terwijl de zalm en groenten in de oven bakken, maak je de citroen-dille saus. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gebakken zalm en groenten met de citroen-dille saus eroverheen gegoten. Garneer indien gewenst met extra dille.
Geniet van je heerlijke en gezonde maaltijd met verse ingrediënten van de Haarlemse zaterdagmarkt!