Een heerlijk recept met gebakken zalm, groenten en citroen-dille saus.

Vandaag delen we een heerlijk recept met producten die je op de zaterdagmarkt in Haarlem kunt vinden:

Gebakken zalm met groenten en citroen-dille saus

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Voor de citroen-dille saus:

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper naar smaak

Tip: Ook heerlijk met kabeljauw

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de courgette, rode paprika, gele paprika, rode ui, knoflook en olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de groenten op een bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
  4. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de bakplaat tussen de groenten.
  5. Bak de zalm in de oven gedurende 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
  6. Terwijl de zalm en groenten in de oven bakken, maak je de citroen-dille saus. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de gebakken zalm en groenten met de citroen-dille saus eroverheen gegoten. Garneer indien gewenst met extra dille.

Geniet van je heerlijke en gezonde maaltijd met verse ingrediënten van de Haarlemse zaterdagmarkt!