Vandaag delen we een recept voor Gegratineerde Witlof met Honing en Walnoten. Gezond en ontzettend lekker.
- 4 stronkjes witlof
- Ham
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 150 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en halveer ze in de lengte. Verwijder eventueel de harde kern.
- Kook de witlofstronkjes in gezouten water gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de witlofstronkjes kort aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn.
- Leg de witlofstronkjes in een ovenschaal en wikkel ham eromheen.
- Meng de room met de honing en giet dit mengsel over de witlof.
- Strooi de gehakte walnoten en geraspte Parmezaanse kaas over de witlof.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de witlof gaar is en de kaas goudbruin is.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het gerecht even rusten voordat je het serveert.
Geniet van deze verrassende en smaakvolle twist op de klassieke witlof uit de oven!