Vandaag delen we een recept voor Gegratineerde Witlof met Honing en Walnoten. Gezond en ontzettend lekker.

  • 4 stronkjes witlof
  • Ham
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en halveer ze in de lengte. Verwijder eventueel de harde kern.
  3. Kook de witlofstronkjes in gezouten water gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de witlofstronkjes kort aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn.
  5. Leg de witlofstronkjes in een ovenschaal en wikkel ham eromheen.
  6. Meng de room met de honing en giet dit mengsel over de witlof.
  7. Strooi de gehakte walnoten en geraspte Parmezaanse kaas over de witlof.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de witlof gaar is en de kaas goudbruin is.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het gerecht even rusten voordat je het serveert.

Geniet van deze verrassende en smaakvolle twist op de klassieke witlof uit de oven!