We hebben een heerlijk nieuw recept voor jullie. Geniet van gegrilde asperges met Parmaham en truffelvinaigrette, gemaakt met de verse producten van onze markt. 🍽️✨
Ingrediënten:
- 500 gram verse groene asperges
- 8 plakjes Parmaham
- 2 eetlepels truffelolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel dijonmosterd
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)
Bereidingswijze:
- Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
- Was de asperges grondig en snijd ongeveer 2-3 cm van de houtachtige uiteinden af.
- Meng in een kommetje de truffelolie, witte wijnazijn, dijonmosterd, olijfolie, zout en peper. Klop goed door elkaar om een vinaigrette te maken.
- Bestrijk de asperges lichtjes met wat van de truffelvinaigrette.
- Wikkel elke asperge in een plakje Parmaham en druk stevig aan zodat de ham goed blijft zitten.
- Leg de ingepakte asperges in de voorverwarmde grillpan en gril ze gedurende ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of totdat de ham knapperig is en de asperges mooi gegrild zijn. Draai ze voorzichtig om met een tang om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
- Haal de gegrilde asperges van de grill en leg ze op een serveerschaal. Besprenkel ze royaal met de overgebleven truffelvinaigrette.
- Garneer de asperges met wat vers gehakte peterselie, indien gewenst.