Vandaag delen we een heerlijk recept voor gegrilde Biefstuksalade met Geroosterde Aardappels. Uiteraard met producten van de markt.

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken
  • 4 middelgrote aardappels
  • 4 handenvol gemengde groene bladsla (zoals rucola, spinazie, etc.)
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • Handvol cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: balsamico voor dressing

Tip: Ook lekker met geitenkaas

 Instructies:
  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Bestrijk de biefstukken met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Grill de biefstukken naar gewenste gaarheid (bijv. 2-3 minuten per kant voor medium-rare). Laat ze rusten voordat je ze in dunne plakjes snijdt.
  2. Terwijl de biefstukken rusten, bereid je de geroosterde aardappels voor. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels grondig en snijd ze in kleine blokjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. In een grote kom meng je de gemengde groene bladsla, rode ui, rode paprika en cherrytomaten. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles goed door elkaar.
  4. Verdeel de salade over de borden. Leg de plakjes biefstuk er bovenop en serveer met de geroosterde aardappels.
  5. Voor extra smaak kun je een balsamico glazuur gebruiken als dressing. Druppel deze over de salade naar smaak.

Geniet van je heerlijke gegrilde biefstuksalade met geroosterde aardappels, bereid met verse ingrediënten van de zaterdagmarkt in Haarlem!