Een elegant zomergerecht dat barst van de smaak, textuur en frisheid. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1 grote courgette
– 150 g ricotta
– 1 biologische citroen (rasp + sap)
– 30 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
– Handje rucola of veldsla
– Extra vierge olijfolie
– Verse basilicum
– Zeezout & versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Schaaf de courgette in lange linten met een dunschiller of mandoline. Bestrijk licht met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten tot ze mooie streepjes krijgen.

  2. Meng de ricotta met citroenrasp, een scheutje citroensap, peper en een snuf zeezout.

  3. Schik de courgettelinten als een carpaccio op een groot bord. Lepel de citroenricotta er in dotjes overheen.

  4. Garneer met rucola, basilicum, hazelnoten en een drizzle olijfolie.

  5. Werk af met extra citroenrasp en eventueel wat Parmezaanse kaasvlokken.

Tip: Alle ingrediënten haal je vers op de markt en het ziet eruit alsof je zo uit een restaurant serveert. 🌞✨