Een elegant zomergerecht dat barst van de smaak, textuur en frisheid. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag.
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1 grote courgette
– 150 g ricotta
– 1 biologische citroen (rasp + sap)
– 30 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
– Handje rucola of veldsla
– Extra vierge olijfolie
– Verse basilicum
– Zeezout & versgemalen zwarte peper
Zo maak je het:
-
Schaaf de courgette in lange linten met een dunschiller of mandoline. Bestrijk licht met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten tot ze mooie streepjes krijgen.
-
Meng de ricotta met citroenrasp, een scheutje citroensap, peper en een snuf zeezout.
-
Schik de courgettelinten als een carpaccio op een groot bord. Lepel de citroenricotta er in dotjes overheen.
-
Garneer met rucola, basilicum, hazelnoten en een drizzle olijfolie.
-
Werk af met extra citroenrasp en eventueel wat Parmezaanse kaasvlokken.
Tip: Alle ingrediënten haal je vers op de markt en het ziet eruit alsof je zo uit een restaurant serveert. 🌞✨