De zaterdagmarkt in Haarlem biedt een overvloed aan verse en smaakvolle lokale producten die perfect zijn voor een gezonde en heerlijke barbecue.
Ingrediënten:
- Assortiment groenten zoals paprika, courgette, champignons, cherrytomaten, ui, en aubergine (kies je favorieten!)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of basilicum (optioneel)
Voor de romige avocadosaus:
- 1 rijpe avocado
- Sap van 1 citroen
- Handvol verse basilicumblaadjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Water (indien nodig)
Bereiding:
- Snijd de groenten in gelijke stukken en rijg ze op spiesjes. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en eventuele verse kruiden.
- Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur. Grill de groentespiesjes gedurende ongeveer 10-15 minuten, of tot ze zacht zijn en lichte grillstrepen hebben. Draai ze regelmatig om gelijkmatig te garen.
- Ondertussen, maak de romige avocadosaus. Pureer de avocado, citroensap, basilicumblaadjes, knoflook, zout en peper in een blender of met behulp van een staafmixer. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Serveer de gegrilde groentespiesjes met een royale schep van de romige avocadosaus aan de zijkant. Garneer eventueel met extra verse kruiden.