Vandaag delen we een heerlijk recept voor Gegrilde Halloumi Salade met Geroosterde Bieten en Honing-Tijm Dressing. Uiteraard met producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 250 g halloumi kaas, in plakjes gesneden
  • 4 bieten, gekookt en in blokjes gesneden
  • 150 g gemengde groene bladsla (bijv. rucola, spinazie, waterkers)
  • 1 appel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 handvol walnoten, licht geroosterd

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes halloumi aan beide zijden tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
  2. In een grote kom, meng de gemengde groene bladsla, blokjes bieten, plakjes appel en geroosterde walnoten.
  3. Leg de gegrilde halloumi plakjes bovenop de salade.
  4. In een aparte kom, mix de olijfolie, balsamicoazijn, honing, fijngehakte tijm, zout en peper om de dressing te maken.
  5. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig om alle ingrediënten te coaten.
  6. Serveer de salade direct, met extra tijmblaadjes als garnering.

Deze gegrilde halloumi salade is niet alleen kleurrijk en smaakvol, maar biedt ook een geweldige combinatie van texturen.