Dit recept is heerlijk met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 2 eetlepels verse citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde dille (of 1 eetlepel verse dille, fijngehakt)
- Optioneel: verse kruiden zoals peterselie voor garnering
Instructies:
- Verwarm je grill voor op middelhoog vuur.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de zalmfilets op de grill en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de filets.
- Terwijl de zalm grillt, maak je de honing-mosterdsaus. Meng in een kleine kom de honing, Dijon-mosterd, citroensap, fijngehakte knoflook en gedroogde dille.
- Proef de saus en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
- Haal de gegrilde zalm van de grill en leg ze op een serveerschaal. Giet de honing-mosterdsaus over de zalm.
- Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie en serveer direct.