Dit recept is heerlijk met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde dille (of 1 eetlepel verse dille, fijngehakt)
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Verwarm je grill voor op middelhoog vuur.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de zalmfilets op de grill en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de filets.
  4. Terwijl de zalm grillt, maak je de honing-mosterdsaus. Meng in een kleine kom de honing, Dijon-mosterd, citroensap, fijngehakte knoflook en gedroogde dille.
  5. Proef de saus en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
  6. Haal de gegrilde zalm van de grill en leg ze op een serveerschaal. Giet de honing-mosterdsaus over de zalm.
  7. Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie en serveer direct.