Met verse ingrediënten van de markt is dit gerecht niet alleen gezond, maar ook vol van smaak en perfect voor een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten:
Voor de salade:
-
- 1 kopje quinoa
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 courgette, in halve maantjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 200g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 100g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1/2 kopje rozijnen
- 1/2 kopje gemengde noten (walnoten, amandelen, cashewnoten), grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Quinoa Koken:
- Spoel de quinoa goed af onder koud water.
- Breng 2 kopjes water aan de kook en voeg de quinoa toe.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen voor 15 minuten of totdat het water is opgenomen en de quinoa zacht is.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Groenten Roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de rode en gele paprika, courgette, aubergine en rode ui op een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, en bestrooi met zout en peper.
- Rooster de groenten 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
- Dressing Maken:
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, dijonmosterd en knoflook.
- Breng op smaak met zout en peper en klop goed door elkaar.
- Salade Samenstellen:
- Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa met de geroosterde groenten.
- Voeg de cherrytomaatjes, rozijnen, gemengde noten en de helft van de verkruimelde geitenkaas toe.
- Giet de dressing over de salade en schep alles goed om.
- Serveren:
- Garneer de salade met de rest van de verkruimelde geitenkaas en de verse basilicumblaadjes.
- Serveer de salade op kamertemperatuur of licht gekoeld.