Met verse ingrediënten van de markt is dit gerecht niet alleen gezond, maar ook vol van smaak en perfect voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

Voor de salade:

    • 1 kopje quinoa
    • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
    • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
    • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
    • 1 aubergine, in blokjes gesneden
    • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
    • 200g cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 100g zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 1/2 kopje rozijnen
    • 1/2 kopje gemengde noten (walnoten, amandelen, cashewnoten), grof gehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • Voor de dressing:
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 1 eetlepel honing
    • 1 theelepel dijonmosterd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Quinoa Koken:
    • Spoel de quinoa goed af onder koud water.
    • Breng 2 kopjes water aan de kook en voeg de quinoa toe.
    • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen voor 15 minuten of totdat het water is opgenomen en de quinoa zacht is.
    • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Groenten Roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Plaats de rode en gele paprika, courgette, aubergine en rode ui op een bakplaat.
    • Besprenkel met olijfolie, en bestrooi met zout en peper.
    • Rooster de groenten 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
  3. Dressing Maken:
    • Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, dijonmosterd en knoflook.
    • Breng op smaak met zout en peper en klop goed door elkaar.
  4. Salade Samenstellen:
    • Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa met de geroosterde groenten.
    • Voeg de cherrytomaatjes, rozijnen, gemengde noten en de helft van de verkruimelde geitenkaas toe.
    • Giet de dressing over de salade en schep alles goed om.
  5. Serveren:
    • Garneer de salade met de rest van de verkruimelde geitenkaas en de verse basilicumblaadjes.
    • Serveer de salade op kamertemperatuur of licht gekoeld.