🎃 Deze gevulde Halloween-paprika’s zijn zowel heerlijk als feestelijk, en ze zien eruit als kleine pompoenen, perfect voor je Halloween-feest! 👻

Ingrediënten:

– 4 grote paprika’s (verschillende kleuren voor een leuke Halloween-presentatie)

– 1 pond gehakt (rundvlees of kalkoen)

– 1 kopje gekookte rijst

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 blikje tomatensaus

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel komijn

– Zout en peper naar smaak

– Geraspte kaas (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Was de paprika’s en snijd de bovenkant eraf. Verwijder voorzichtig de zaadjes en het binnenste van de paprika’s, zodat je holle “pompoenen” hebt.

3. In een grote koekenpan, bak het gehakt tot het rul is. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

4. Voeg de gekookte rijst, tomatensaus, chilipoeder, komijn, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het mengsel een paar minuten sudderen.

5. Vul elke paprika met het gehakt-rijstmengsel.

6. Plaats de gevulde paprika’s rechtop in een ovenschaal.

7. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn.

8. Als je wilt, bestrooi je de gevulde paprika’s met geraspte kaas en zet je ze terug in de oven tot de kaas smelt en goudbruin wordt.

9. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.