Met verse vis van de markt creëer je een culinair hoogstandje dat je smaakpapillen zal verwennen. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan vis en andere verse ingrediënten die je op de zaterdagmarkt in Haarlem kunt vinden!
Ingrediënten:
- 4 grote regenboogpaprika’s (verkrijgbaar op de zaterdagmarkt in Haarlem)
- 250 gram verse witvis (zoals kabeljauw of zeebaars) van de markt
- 100 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 rode ui; fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- Sap en rasp van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de regenboogpaprika’s eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de witvis en garnalen kort aan tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
- Snijd de vis in kleine stukjes en zet apart.
- Verhit nog wat olijfolie in dezelfde pan en fruit de rode ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de rode paprika en cherrytomaten toe aan de pan en bak ze mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg de stukjes vis toe aan de pan samen met de fijngehakte peterselie en het citroensap en rasp. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.
- Vul de regenboogpaprika’s met het vismengsel en druppel wat olijfolie over de bovenkant.
- Plaats de gevulde paprika’s op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn en de vulling heerlijk gaar is.
- Serveer de gevulde regenboogpaprika’s met een frisse salade en vers brood van de markt. Laat de smaken samensmelten en geniet van deze heerlijke en gezonde viscreatie!