Dit recept biedt een smaakvolle en voedzame maaltijd met de zoete aardappel als basis, gevuld met een heerlijke combinatie van bonen, avocado en kruiden. Geniet ervan!
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog.
- Prik de zoete aardappelen rondom in met een vork en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Terwijl de zoete aardappelen bakken, bereid je de vulling voor. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de bonen toe aan de pan, samen met het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak alles samen gedurende 5-7 minuten, tot de bonen goed zijn verwarmd en de smaken zijn vermengd.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven wanneer ze zacht zijn. Snijd ze voorzichtig in de lengte open en druk de uiteinden naar binnen om ruimte te maken voor de vulling.
- Schep een royale hoeveelheid van het zwarte bonenmengsel in elke zoete aardappelhelft.
- Voeg vervolgens de blokjes avocado en rode paprika toe bovenop de bonen.
- Garneer de gevulde zoete aardappelen met verse gehakte koriander of peterselie, indien gewenst.
- Serveer de gevulde zoete aardappelen warm, eventueel met een partje limoen om erover uit te knijpen voor extra smaak.