Ingrediënten:
- 500 gram malse kipfilet (of varkensvlees)
- 1 rode ui, in stukjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 grote tomaat, in partjes gesneden
- Verse oregano (of gedroogde oregano)
- Verse peterselie, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Houten spiesjes (vooraf in water geweekt om verbranden te voorkomen)
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet (of varkensvlees) in blokjes en doe ze in een kom.
- Voeg de fijngehakte knoflook, olijfolie, citroensap, verse oregano en peterselie toe aan de kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat het vlees goed gemarineerd is. Laat het een half uur tot een uur marineren voor een optimale smaak.
- Rijg de gemarineerde kip (of varkensvlees) aan de houten spiesjes, afgewisseld met de rode ui, groene en gele paprika.
- Verwarm de grillpan of barbecue op middelhoog vuur en grill de Souvlaki ongeveer 10-12 minuten, tot het vlees gaar en mooi gekarameliseerd is.
- Serveer de Griekse Souvlaki met de tomaatpartjes en een beetje extra oregano en peterselie voor een frisse touch.