🍽️ Recept van de week: Griekse Souvlaki 🇬🇷
 
Maak je klaar voor een culinaire reis naar Griekenland! Deze week delen we een heerlijk recept voor Griekse Souvlaki.
 

Ingrediënten:

  • 500 gram malse kipfilet (of varkensvlees)
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 grote tomaat, in partjes gesneden
  • Verse oregano (of gedroogde oregano)
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Houten spiesjes (vooraf in water geweekt om verbranden te voorkomen)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet (of varkensvlees) in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook, olijfolie, citroensap, verse oregano en peterselie toe aan de kom. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat het vlees goed gemarineerd is. Laat het een half uur tot een uur marineren voor een optimale smaak.
  4. Rijg de gemarineerde kip (of varkensvlees) aan de houten spiesjes, afgewisseld met de rode ui, groene en gele paprika.
  5. Verwarm de grillpan of barbecue op middelhoog vuur en grill de Souvlaki ongeveer 10-12 minuten, tot het vlees gaar en mooi gekarameliseerd is.
  6. Serveer de Griekse Souvlaki met de tomaatpartjes en een beetje extra oregano en peterselie voor een frisse touch.