Japanse saté, ook wel Yakitori genoemd, is een heerlijke en populaire keuze voor een BBQ.

Uiteraard is dit recept met producten van de markt.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 groene paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 ui, in grote stukken gesneden
  • Voor de Yakitori saus:
    • 6 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
    • 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel geraspte gember
  • Houten satéprikkers, vooraf geweekt in water (om verbranden te voorkomen)

Tip: Ook heerlijk vegetarische kipstukjes

Instructies:

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor de Yakitori saus: sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook en gember. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  2. Rijg de kipblokjes, paprika en ui afwisselend aan de houten satéprikkers.
  3. Bestrijk de satéprikkers royaal met de Yakitori saus aan beide zijden.
  4. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  5. Leg de satéprikkers op de barbecue en grill ze ongeveer 10-12 minuten, regelmatig draaiend en bestrijkend met extra Yakitori saus, totdat de kip gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.
  6. Haal de Yakitori saté van de barbecue en laat het even rusten voordat je het serveert.
  7. Serveer de Japanse Yakitori saté met een bijgerecht naar keuze, zoals gestoomde rijst en een salade.

Je kunt ook variëren met andere ingrediënten, zoals champignons, lente-ui of stukjes ananas, om verschillende smaakcombinaties te creëren. Yakitori is ook heerlijk met een beetje sesamzaad en gehakte lente-ui als garnering. Geniet van je Japanse Yakitori saté!