Japanse saté, ook wel Yakitori genoemd, is een heerlijke en populaire keuze voor een BBQ.
Uiteraard is dit recept met producten van de markt.
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in blokjes van ongeveer 2 cm
- 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
- 1 groene paprika, in grote stukken gesneden
- 1 ui, in grote stukken gesneden
- Voor de Yakitori saus:
- 6 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
- 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
- 2 eetlepels suiker
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte gember
- Houten satéprikkers, vooraf geweekt in water (om verbranden te voorkomen)
Tip: Ook heerlijk vegetarische kipstukjes
Instructies:
- Meng in een kom de ingrediënten voor de Yakitori saus: sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook en gember. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
- Rijg de kipblokjes, paprika en ui afwisselend aan de houten satéprikkers.
- Bestrijk de satéprikkers royaal met de Yakitori saus aan beide zijden.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Leg de satéprikkers op de barbecue en grill ze ongeveer 10-12 minuten, regelmatig draaiend en bestrijkend met extra Yakitori saus, totdat de kip gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.
- Haal de Yakitori saté van de barbecue en laat het even rusten voordat je het serveert.
- Serveer de Japanse Yakitori saté met een bijgerecht naar keuze, zoals gestoomde rijst en een salade.
Je kunt ook variëren met andere ingrediënten, zoals champignons, lente-ui of stukjes ananas, om verschillende smaakcombinaties te creëren. Yakitori is ook heerlijk met een beetje sesamzaad en gehakte lente-ui als garnering. Geniet van je Japanse Yakitori saté!