Geniet van deze heerlijke kaasfondue met een mix van lokale kazen van de Zaterdagmarkt in Haarlem. Een perfect gerecht om te delen en te genieten van een gezellige avond!

Ingrediënten:

– 200 g jonge Goudse kaas
– 200 g oude Goudse kaas
– 200 g Emmentaler kaas
– 1 teentje knoflook, doormidden gesneden
– 300 ml droge witte wijn
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel maïzena
– 2 eetlepels kirsch (kersenbrandewijn)
– Versgemalen nootmuskaat naar smaak
– Zwarte peper naar smaak
– Optioneel: een snufje cayennepeper

Om te dopen:

– Stukjes brood (stokbrood, ciabatta, etc.)
– Rauwe groenten (bloemkool, broccoli, wortels)
– Gekookte aardappelen
– Augurken

Bereidingswijze:

1. Rasp de jonge Goudse kaas, oude Goudse kaas en Emmentaler kaas.

2. Wrijf de binnenkant van een fonduepan in met de doorgesneden knoflook.

3. Verwarm de witte wijn en citroensap in de fonduepan op middelhoog vuur.

4. Voeg geleidelijk de geraspte kazen toe, roer constant met een houten lepel tot de kaas volledig gesmolten is.

5. Meng de maïzena met de kirsch en voeg dit mengsel toe aan de gesmolten kaas. Roer goed door tot het mengsel glad en gebonden is.

6. Breng op smaak met versgemalen nootmuskaat, zwarte peper en eventueel een snufje cayennepeper voor wat extra pit.

7. Plaats de fonduepan op het fonduestel en houd het mengsel warm. Roer af en toe om te voorkomen dat de kaasfondue aan de bodem blijft plakken.

8. Serveer de kaasfondue met stukjes brood, rauwe groenten, gekookte aardappelen en augurken.