Zin in een verrukkelijk lentegerecht met ingrediënten van de Zaterdagmarkt Haarlem? Probeer dan dit heerlijke recept voor “Lentepasta met Groene Asperges en Cherrytomaatjes”!

Ingrediënten:

  • Verse groene asperges van de markt
  • Cherrytomaatjes van de markt
  • Lente-uitjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Romige geitenkaas
  • Linguine of een andere pasta naar keuze
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af en snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groene asperges toe en bak ze tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
  4. Voeg de cherrytomaatjes toe aan de koekenpan en bak ze mee tot ze beginnen te barsten en hun sappen vrijkomen.
  5. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze kort mee tot ze zacht worden.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de groenten. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
  7. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ze toe aan de pasta. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel er wat romige geitenkaas overheen.
  9. Garneer met extra basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.