Zin in een verrukkelijk lentegerecht met ingrediënten van de Zaterdagmarkt Haarlem? Probeer dan dit heerlijke recept voor “Lentepasta met Groene Asperges en Cherrytomaatjes”!
Ingrediënten:
- Verse groene asperges van de markt
- Cherrytomaatjes van de markt
- Lente-uitjes
- Verse basilicumblaadjes
- Romige geitenkaas
- Linguine of een andere pasta naar keuze
- Extra vierge olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
- Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af en snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm.
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groene asperges toe en bak ze tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
- Voeg de cherrytomaatjes toe aan de koekenpan en bak ze mee tot ze beginnen te barsten en hun sappen vrijkomen.
- Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze kort mee tot ze zacht worden.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de groenten. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ze toe aan de pasta. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Verdeel de pasta over de borden en verkruimel er wat romige geitenkaas overheen.
- Garneer met extra basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.