Dit heerlijke pastarecept combineert marktverse groenten met de zoute smaak van Parma ham, olijven en tapenade voor een overheerlijke maaltijd. Geniet van een smaakvolle en kleurrijke pasta-ervaring!
Ingrediënten:
- 250 g linguine (of een andere favoriete pastasoort)
- 400 g gemengde verse groenten van de markt (bijvoorbeeld courgette, tomaten, paprika’s)
- 100 g Parma ham, in reepjes
- 1/2 kopje zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels olijventapenade
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de verse groenten in plakjes of stukjes, afhankelijk van hun grootte. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Terwijl de groenten roosteren, verhit je 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot hij geurig is.
- Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
- Voeg de geroosterde groenten, reepjes Parma ham en olijven toe aan de pan met knoflook. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de gekookte linguine toe aan de pan en meng opnieuw. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
- Voeg de olijventapenade toe aan de pasta en roer goed door om de smaken te combineren.
- Hak de verse basilicumblaadjes fijn en strooi ze over de pasta.
- Serveer de pasta met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.