Breng de smaak van de herfst naar je tafel met deze heerlijke, kleurrijke couscous! Alle verse ingrediënten zijn te vinden op de Zaterdagmarkt in Haarlem.
Ingrediënten:
- 250 g couscous
- 2 winterpenen (wortels), in blokjes
- 1 courgette, in halve maantjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 rode ui, fijngesneden
- 150 g kikkererwten (uit blik, te koop bij de noten- en delicatessenkraam)
- 100 g verse vijgen of gedroogde abrikozen, in stukjes (te vinden bij de groente- of delicatessenkraam)
- 50 g rozijnen
- Een handjevol amandelen of hazelnoten (verkrijgbaar bij de notenkraam)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- Verse peterselie of koriander voor garnering
- 500 ml groentebouillon (gebruik eventueel een blokje van thuis)
- Olijfolie (te vinden bij de delicatessenkraam)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Couscous bereiden:
- Kook 500 ml water en los een bouillonblokje op. Giet het kokende water over de couscous in een kom en dek af. Laat 5-10 minuten wellen. Maak daarna de couscous los met een vork en roer er een scheutje olijfolie doorheen.
- Groenten bakken:
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortel, courgette, paprika en kikkererwten toe. Roerbak de groenten ongeveer 8-10 minuten tot ze zacht zijn.
- Vijgen en rozijnen toevoegen:
- Voeg de vijgen/abrikozen en rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 minuten mee. Dit geeft een heerlijke zoete smaak aan het gerecht.
- Noten roosteren:
- Rooster in een aparte droge pan de amandelen of hazelnoten lichtbruin. Dit geeft een knapperige bite.
- Couscous mengen:
- Meng de groenten en kikkererwten door de couscous.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Garneer de couscous met de geroosterde noten en verse peterselie of koriander. Serveer warm en geniet!
Tip:
Alle verse ingrediënten haal je gemakkelijk op de Zaterdagmarkt in Haarlem! Vergeet niet even langs de groente-, noten-, en delicatessenkramen te gaan voor de lekkerste producten.