Breng de smaak van de herfst naar je tafel met deze heerlijke, kleurrijke couscous! Alle verse ingrediënten zijn te vinden op de Zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 250 g couscous
  • 2 winterpenen (wortels), in blokjes
  • 1 courgette, in halve maantjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 150 g kikkererwten (uit blik, te koop bij de noten- en delicatessenkraam)
  • 100 g verse vijgen of gedroogde abrikozen, in stukjes (te vinden bij de groente- of delicatessenkraam)
  • 50 g rozijnen
  • Een handjevol amandelen of hazelnoten (verkrijgbaar bij de notenkraam)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Verse peterselie of koriander voor garnering
  • 500 ml groentebouillon (gebruik eventueel een blokje van thuis)
  • Olijfolie (te vinden bij de delicatessenkraam)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Couscous bereiden:
    • Kook 500 ml water en los een bouillonblokje op. Giet het kokende water over de couscous in een kom en dek af. Laat 5-10 minuten wellen. Maak daarna de couscous los met een vork en roer er een scheutje olijfolie doorheen.
  2. Groenten bakken:
    • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
    • Voeg de wortel, courgette, paprika en kikkererwten toe. Roerbak de groenten ongeveer 8-10 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Vijgen en rozijnen toevoegen:
    • Voeg de vijgen/abrikozen en rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 minuten mee. Dit geeft een heerlijke zoete smaak aan het gerecht.
  4. Noten roosteren:
    • Rooster in een aparte droge pan de amandelen of hazelnoten lichtbruin. Dit geeft een knapperige bite.
  5. Couscous mengen:
    • Meng de groenten en kikkererwten door de couscous.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Garneer de couscous met de geroosterde noten en verse peterselie of koriander. Serveer warm en geniet!

Tip:

Alle verse ingrediënten haal je gemakkelijk op de Zaterdagmarkt in Haarlem! Vergeet niet even langs de groente-, noten-, en delicatessenkramen te gaan voor de lekkerste producten.