Maak deze heerlijke broodjes met de producten van de markt.

Vandaag delen we een heerlijk recept voor een Mediterraanse broodjes met producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1/2 kopje tapenade (olijventapenade of tomatentapenade)
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 gele ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 kopje feta kaas, verkruimeld
  • 1 kopje olijven (zwarte of groene), gehakt
  • 1/2 pond gegrild vlees (bijvoorbeeld kip of biefstuk), in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Tip: Ook heerlijk vegatarisch

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat.
  3. Bestrijk de plakjes brood met olijfolie en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.
  4. Wrijf het gepelde teentje knoflook over de bovenkant van de geroosterde plakjes brood.
  5. Verdeel de tapenade over de plakjes brood.
  6. Bak de courgette, rode paprika en ui in een koekenpan met olijfolie tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel het groentemengsel over de tapenade.
  8. Leg de plakjes gegrild vlees op de groenten.
  9. Strooi de verkruimelde feta kaas en gehakte olijven over de crostini’s.
  10. Bak de broodjes nog een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  11. Serveer de broodjes warm als voorgerecht of als lichte lunch.