Maak deze heerlijke broodjes met de producten van de markt.
Vandaag delen we een heerlijk recept voor een Mediterraanse broodjes met producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.
Ingrediënten:
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1/2 kopje tapenade (olijventapenade of tomatentapenade)
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 gele ui, in dunne ringen gesneden
- 1 kopje feta kaas, verkruimeld
- 1 kopje olijven (zwarte of groene), gehakt
- 1/2 pond gegrild vlees (bijvoorbeeld kip of biefstuk), in dunne plakjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Tip: Ook heerlijk vegatarisch
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat.
- Bestrijk de plakjes brood met olijfolie en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Wrijf het gepelde teentje knoflook over de bovenkant van de geroosterde plakjes brood.
- Verdeel de tapenade over de plakjes brood.
- Bak de courgette, rode paprika en ui in een koekenpan met olijfolie tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het groentemengsel over de tapenade.
- Leg de plakjes gegrild vlees op de groenten.
- Strooi de verkruimelde feta kaas en gehakte olijven over de crostini’s.
- Bak de broodjes nog een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Serveer de broodjes warm als voorgerecht of als lichte lunch.