Deze open lasagne met spinazie is bereid met verse ingrediënten van de Zaterdagmarkt in Haarlem. Geniet ervan!
Ingrediënten (met verse producten van de Zaterdagmarkt):
- 250 gram lasagnevellen (vers of voorgekookt)
- 300 gram verse spinazie van de markt
- 250 gram ricotta kaas van de markt
- 1 ui, vers van de markt, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook van de markt, vers gehakt
- 400 gram tomatensaus
- 1 theelepel gedroogde oregano (verse kruiden beschikbaar op de markt)
- 1/2 theelepel rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
- 2 eetlepels olijfolie van de markt
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes van de markt ter garnering
Bereidingswijze:
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en gehakte knoflook toe, beide vers van de markt, en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, meestal in ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de tomatensaus toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Roer de gedroogde oregano (of verse kruiden van de markt) en rode pepervlokken erdoor. Laat de saus sudderen op laag vuur terwijl je de rest van de voorbereiding doet.
- Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking. Als je verse lasagnevellen van de markt gebruikt, hoef je ze meestal maar een paar minuten te koken. Giet af en zet opzij.
- Voeg de verse spinazie van de markt toe aan de tomatensaus en roer tot de spinazie is verwelkt en goed vermengd is met de saus.
- Roer de ricotta kaas van de markt door het spinaziemengsel en laat het even sudderen tot het geheel goed is verwarmd.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Om te serveren, leg je een lasagnevel op elk bord. Schep een royale hoeveelheid van het spinaziemengsel, bereid met verse producten van de Zaterdagmarkt, bovenop het lasagnevel. Herhaal dit voor een tweede laag indien gewenst.
- Garneer met verse basilicumblaadjes van de markt en eventueel nog wat extra ricotta.