Een kleurrijke Spaanse klassieker, gemaakt met de mooiste producten van de markt!
Haal je ingrediënten op de markt:
-
Vis & Schaaldieren
🐟 200 g kabeljauwfilet
🦐 150 g grote garnalen (met of zonder schaal)
🦑 100 g inktvisringen -
Groenten
🌶️ 1 rode paprika
🫑 1 groene paprika
🍅 2 rijpe tomaten
🧅 1 ui
🧄 2 teentjes knoflook
🧃 Handje verse doperwten of sugar snaps -
Rijst & Kruiden
🍚 300 g paellarijst of risottorijst
🧂 Saffraan of kurkuma
🧄 Gerookt paprikapoeder
🌿 Verse peterselie
🍋 Citroen om erbij te serveren -
Overig
🫒 Olijfolie
🍷 (optioneel) een scheutje droge witte wijn of visbouillon
Bereidingswijze:
-
Voorbereiden: Snijd de groenten in reepjes of blokjes. Rasp de tomaten of snijd fijn. Pel de garnalen als je dat lekkerder vindt.
-
Bakken: Verhit een flinke scheut olijfolie in een brede pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika en tomaat toe en bak een paar minuten mee.
-
Rijst en kruiden: Voeg de rijst toe en roer goed door, zodat alle korrels met olie bedekt zijn. Voeg paprikapoeder en saffraan (of kurkuma) toe voor de mooie kleur.
-
Bouillon & vis: Voeg ongeveer 800 ml hete visbouillon toe (of water met een bouillonblokje). Laat dit zachtjes pruttelen, zonder te roeren. Na 10 minuten voeg je de vis, inktvis en garnalen toe. Laat nog 10-15 minuten garen.
-
Peultjes & afmaken: Voeg op het einde de doperwten of sugar snaps toe en laat even meegaren. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel een kneepje citroen.
-
Serveren: Garneer met verse peterselie en partjes citroen. Serveer de paella direct uit de pan voor dat echte Spaanse gevoel.