Eet smakelijk en geniet van deze culinaire mediterraanse pasta! 🌞🍝
Ingrediënten:
Voor de pasta:
- 400g spaghetti of linguine
- 1kg verse venusschelpen (vongole), goed schoongemaakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 200g cherrytomaten, gehalveerd
- 200ml droge witte wijn
- Sap van 1 citroen
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- Handvol verse basilicum, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
- Extra verse peterselie, fijngehakt
- Citroenpartjes
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Kook de pasta:
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti of linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
- Bereid de saus:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn, maar niet bruin.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de venusschelpen toe aan de pan en schenk de witte wijn en het citroensap erover. Zet het vuur hoog, dek de pan af en kook 5-7 minuten, of tot de schelpen open zijn. Verwijder de schelpen die niet open zijn gegaan.
- Combineer de pasta en saus:
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de venusschelpen en tomaten. Voeg een beetje van het bewaarde kookwater toe om de saus te binden, indien nodig.
- Voeg de verse peterselie en basilicum toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer:
- Serveer de pasta alle vongole direct, gegarneerd met extra verse peterselie en citroenpartjes. Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe indien gewenst.
Tips:
- Voor een extra luxe touch kun je wat saffraan toevoegen aan de saus voor een rijke, diepere smaak.
- Serveer met een knapperig stuk stokbrood om de heerlijke saus op te dippen.