Deze heerlijke verse soep zet je binnen 30 minuten op tafel!

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snij de knoflook fijn en snij de peen in plakken.

Snij de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snij het doormidden.

Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.

Tip: Ook heerlijk om te dippen met vers stokbrood

Bereiden

  • 2 tenen knoflook
  • 8 stuks bosui
  • 6 tl kerriepoeder
  • 8 stuks Libanees flatbread
  • 2 penen
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 4 eieren
  • 4 el pindakaas
  • 4 el olijfolie
  • 3 groentebouillonblokjes
  • peper en zout naar smaak