Licht, smaakvol en vol verse marktproducten. Ideaal voor een zomerse lunch of picknick!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 100–150 g gerookte zalm (in stukjes)
  • 1 courgette (in dunne plakjes)
  • 1 bosje groene asperges (harde uiteinden verwijderd, in stukjes)
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 4 eieren
  • 150 ml kookroom (of plantaardige room)
  • Peper & citroenrasp naar smaak
  • Verse dille of bieslook (optioneel)
  • Klein scheutje olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem.

  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de courgette, asperges en ui kort aan (2–3 minuten).

  4. Verdeel de groenten en gerookte zalm over de bodem van de quichevorm.

  5. Klop de eieren los met de room, voeg wat citroenrasp en peper toe (zout is niet nodig door de zalm).

  6. Schenk het mengsel over de vulling en bak 30–35 minuten tot goudbruin en stevig.

  7. Garneer eventueel met verse dille of bieslook.