Licht, smaakvol en vol verse marktproducten. Ideaal voor een zomerse lunch of picknick!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 100–150 g gerookte zalm (in stukjes)
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 1 bosje groene asperges (harde uiteinden verwijderd, in stukjes)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 4 eieren
- 150 ml kookroom (of plantaardige room)
- Peper & citroenrasp naar smaak
- Verse dille of bieslook (optioneel)
- Klein scheutje olijfolie
Zo maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem.
-
Verhit olijfolie in een pan en bak de courgette, asperges en ui kort aan (2–3 minuten).
-
Verdeel de groenten en gerookte zalm over de bodem van de quichevorm.
-
Klop de eieren los met de room, voeg wat citroenrasp en peper toe (zout is niet nodig door de zalm).
-
Schenk het mengsel over de vulling en bak 30–35 minuten tot goudbruin en stevig.
-
Garneer eventueel met verse dille of bieslook.