Laat je verleiden door deze smaakvolle combinatie van verse ravioli, sappige tomaten en hartige verse worst.

Ingrediënten:

  • 500 g verse ravioli (bij voorkeur met kaas- of spinazievulling)
  • 400 g verse worst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd warm.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Verwijder de worst uit het vel en bak deze in de pan, terwijl je het vlees met een houten lepel uit elkaar breekt. Bak tot het vlees goudbruin en gaar is.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak dit kort, ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg de in blokjes gesneden tomaten en gedroogde oregano toe. Laat het geheel sudderen op middellaag vuur gedurende 8-10 minuten tot de tomaten zacht worden en de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de gekookte ravioli toe aan de pan met tomatensaus en worst. Meng voorzichtig zodat de saus de ravioli bedekt.
  6. Serveer de ravioli met worst en tomaat op borden, garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.