Dit heerlijke risottorecept combineert de smaak van pompoen en prei met de romigheid van geitenkaas voor een perfecte herfstmaaltijd. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 300 g risottorijst
  • 1 kleine flespompoen, in blokjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak de rijst een paar minuten tot deze glazig is.
  3. Blus de rijst af met de witte wijn en roer tot de wijn is opgenomen.
  4. Voeg de pompoenblokjes en preiringen toe aan de pan. Blijf roeren terwijl je de groenten samen met de rijst kookt.
  5. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe aan de rijst en blijf roeren. Voeg pas meer bouillon toe als de vorige toevoeging is opgenomen. Ga door met dit proces tot de rijst gaar is en een romige consistentie heeft, dit duurt meestal ongeveer 18-20 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de resterende boter en de verkruimelde geitenkaas toe. Roer goed door tot de kaas en boter gesmolten zijn en de risotto romig is.
  7. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de risotto direct, eventueel gegarneerd met verse peterselie voor wat extra kleur en smaak.