Geniet van je heerlijke rode linzencurry als een gezonde en smaakvolle start van het nieuwe jaar! Uiteraard met producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 1 kopje groene linzen (gewassen en geweekt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (pas naar smaak aan)
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Kokosolie (of een andere olie) voor het koken

Bereidingswijze:

  1. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui, knoflook en rode peper toe en bak ze tot de ui zacht en lichtbruin is.
  2. Voeg de kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed om de kruiden te laten bloeien en een heerlijk aroma af te geven.
  3. Voeg de gewassen en geweekte groene linzen toe aan de pan. Roer goed om de linzen te coaten met de kruidenmix.
  4. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes, courgette, wortel en rode paprika toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zodra het kookt, verlaag je het vuur en laat je de curry sudderen tot de linzen gaar zijn en de groenten zacht zijn. Dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
  6. Voeg garam masala, zout en peper naar smaak toe. Roer goed en laat de curry nog een paar minuten pruttelen.
  7. Proef en pas indien nodig de kruiden aan.
  8. Serveer de groene linzencurry over gekookte rijst of met vers gebakken naanbrood.
  9. Garneer met verse gehakte koriander voor een frisse smaak.