Fris en boordevol smaak
Deze salade combineert romige vijg, zilte zalm en kruidige bulgur, afgewerkt met verse groene blaadjes en een lichte dressing. Perfect als lunch of licht diner.

Ingrediënten (2–3 personen)
- 150 g gerookte zalm, in plakken
- 2 rijpe vijgen, in parten
- 120 g bulgur
- 50 g veldsla of rucola
- 1 komkommer, in blokjes
- Handje tuinkers of erwtenscheuten
- (Optioneel) eetbare bloemen voor garnering
Dressing
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- Zout & peper naar smaak
Bereiding
- Bulgur koken: Kook de bulgur volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Dressing maken: Meng olijfolie, honing, citroensap, zout en peper tot een gladde dressing.
- Salade opbouwen: Verdeel sla/rucola over een schaal.
- Schep de bulgur erop en verdeel komkommer erover.
- Voeg vervolgens de vijgen en de gerookte zalm toe.
Afmaken
- Besprenkel royaal met dressing.
- Garneer met tuinkers/erwtenscheuten en eventueel eetbare bloemen