Vandaag delen we een heerlijk recept voor een zomerse salade met verse producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram feta kaas, verkruimeld
  • Een handvol verse kruiden, zoals basilicum, peterselie en munt, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen

Tip: Ook lekker met kipspiesjes

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en voeg de fijngehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  3. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  4. Haal de groenten uit de oven en laat ze iets afkoelen. Strooi vervolgens de verkruimelde feta kaas over de geroosterde groenten.
  5. Bestrooi het geheel met verse kruiden en besprenkel met citroensap.
  6. Serveer de geroosterde groenten met feta en kruiden als bijgerecht of als hoofdmaaltijd. Het smaakt heerlijk met vers brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

Geniet van je zomerse gerecht met verse producten van de zaterdagmarkt in Haarlem!