In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper.

Schol met citroen en sinaasappel

Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.

Tip: Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.

Bereiden

  • 75 g boter
  • 1 duopak krieltjes (700 g)
  • 4 scholfilets (of 8 kleine filets, ca. 500 g)
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap (flacon a 115 ml)
  • 1 zak groentemix broccoli, groene asperges, peultjes (Feestproduct van AH Excellent*, 200 gram)
  • ½ zakje verse bieslook (a 25 g)