Breng de smaken van de zee naar je bord met onze heerlijke Mediterrane Zeevruchten Risotto. Dit authentieke gerecht is gemaakt met liefde en verse ingrediënten van de Zaterdagmarkt Haarlem, en biedt een smaakvolle reis naar de Middellandse Zee.

Ingrediënten:

  • 300 g Arborio-rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g gemengde zeevruchten (garnalen, inktvis, mosselen)
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 liter visbouillon
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt
  • Citroenpartjes

Bereidingswijze:

  1. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg Arborio-rijst toe en roer tot de rijst glanst en bedekt is met olie.
  3. Voeg droge witte wijn toe en laat sudderen tot bijna volledig opgenomen.
  4. Voeg geleidelijk visbouillon toe, één lepel tegelijk, en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en zacht is.
  5. In een aparte pan, bak zeevruchten tot ze gaar zijn. Voeg paprika en courgette toe en bak tot ze zacht zijn.
  6. Combineer zeevruchten, groenten en parmezaanse kaas met de rijst. Roer voorzichtig door.
  7. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  8. Serveer de risotto in borden, garneer met peterselie en serveer met citroenpartjes.