Ontdek dit authentieke Italiaanse gerecht vol smaak en verse ingrediënten, rechtstreeks van de Zaterdagmarkt Haarlem. Een perfecte combinatie van romige burrata, sappige tomaten en heerlijke geroosterde aubergine!

Ingrediënten (4 personen):

  • 350 gram verse pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of linguine)
  • 2 aubergines
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bol burrata (ongeveer 250 gram)
  • Handvol verse basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Snufje chilivlokken (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes, verspreid ze over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  2. Rooster intussen de pijnboompitten kort in een droge pan totdat ze lichtbruin zijn.
  3. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de knoflook en cherrytomaatjes toe. Bak op middelhoog vuur totdat de tomaatjes zacht zijn en iets openbarsten.
  5. Meng de gekookte pasta door de tomaatjes en voeg de geroosterde aubergine toe. Voeg een snufje chilivlokken toe als je van wat pit houdt.
  6. Scheur de burrata in grove stukken en verdeel over de pasta.
  7. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicumblaadjes.

Serveer direct met een extra scheutje olijfolie en geniet van dit heerlijke en bijzondere Italiaanse gerecht, gemaakt met de allerbeste producten van de markt!