Laat je betoveren door de culinaire charmes van Frankrijk met ons nieuwe recept voor Tarte Tatin. Haal snel je boodschappen op de zaterdagmarkt en zet thuis een Frans feestje op tafel!

Ingrediënten:

  • 6-8 appels, geschild, van klokhuis ontdaan en in plakjes
  • 100 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 rol bladerdeeg (vers of uit de vriezer)
  • Snufje kaneel
  • Slagroom of vanille-ijs, voor serveren (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de suiker op laag vuur in een ovenbestendige koekenpan tot deze karamelliseert.
  2. Voeg de boter toe en roer tot het mengsel glad en goudbruin is.
  3. Haal de pan van het vuur en leg de plakjes appel in een cirkel op de karamel.
  4. Bestrooi de appels met een snufje kaneel.
  5. Rol het bladerdeeg uit en snijd het iets groter dan de pan. Leg het deeg over de appels en stop de randen in.
  6. Bak de taart in een voorverwarmde oven volgens de instructies op het bladerdeegpakket, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  7. Haal de pan voorzichtig uit de oven en laat deze enkele minuten afkoelen.
  8. Leg een groot bord of serveerschaal op de pan en keer de taart om zodat de appels bovenop liggen.
  9. Serveer de Tarte Tatin warm, eventueel met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.