Vandaag delen we een heerlijk recept voor Thaise curry met garnalen. Ingrediënten van topkwaliteit zijn verkrijgbaar op de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 300 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
  • 1 handvol Thaise basilicumblaadjes (of gewone basilicumblaadjes)
  • Verse korianderblaadjes ter garnering
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Optioneel: limoenpartjes voor het serveren
  • Optioneel: gesneden groenten zoals baby maïs, bamboescheuten, etc.

Instructies:

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 2-3 minuten.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook en de Thaise rode currypasta toe aan de pan. Bak het geheel gedurende 1-2 minuten, of tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Voeg de reepjes rode paprika toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  4. Giet de kokosmelk in de pan en voeg het gekneusde citroengras toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  5. Voeg de gepelde garnalen toe aan de kokosmelk en laat ze ongeveer 3-4 minuten koken, of tot ze roze en gaar zijn.
  6. Voeg de vissaus en palmsuiker toe aan de curry en roer goed door.
  7. Proef de curry en voeg indien nodig meer vissaus of suiker toe naar smaak.
  8. Voeg als laatste de Thaise basilicumblaadjes toe aan de curry en roer nog even door.
  9. Haal de pan van het vuur en serveer de Thaise garnalencurry in kommen, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Serveer met gekookte rijst en eventueel limoenpartjes aan de zijkant voor extra smaak.