Vandaag delen we een heerlijk recept voor Thaise curry met garnalen. Ingrediënten van topkwaliteit zijn verkrijgbaar op de zaterdagmarkt in Haarlem.
Ingrediënten:
- 300 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 blikje (400 ml) kokosmelk
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
- 1 handvol Thaise basilicumblaadjes (of gewone basilicumblaadjes)
- Verse korianderblaadjes ter garnering
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Optioneel: limoenpartjes voor het serveren
- Optioneel: gesneden groenten zoals baby maïs, bamboescheuten, etc.
Instructies:
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook en de Thaise rode currypasta toe aan de pan. Bak het geheel gedurende 1-2 minuten, of tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de reepjes rode paprika toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
- Giet de kokosmelk in de pan en voeg het gekneusde citroengras toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg de gepelde garnalen toe aan de kokosmelk en laat ze ongeveer 3-4 minuten koken, of tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg de vissaus en palmsuiker toe aan de curry en roer goed door.
- Proef de curry en voeg indien nodig meer vissaus of suiker toe naar smaak.
- Voeg als laatste de Thaise basilicumblaadjes toe aan de curry en roer nog even door.
- Haal de pan van het vuur en serveer de Thaise garnalencurry in kommen, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Serveer met gekookte rijst en eventueel limoenpartjes aan de zijkant voor extra smaak.