Geniet van deze smaakvolle vegan pasta! Boordevol verse ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren pasta (bijv. spaghetti, penne, fusilli)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Assortiment van verse groenten van de markt (bijv. courgette, champignons, paprika, cherrytomaten, spinazie), in stukjes gesneden
  • Assortiment van verse kruiden van de markt (bijv. basilicum, peterselie), fijngehakt
  • 200 gram tomatensaus of gezeefde tomaten
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: rode peper vlokken voor wat pit
  • Optioneel: vegan kaas (bijv. vegan Parmezaanse kaas) voor het serveren

Bereidingswijze:

  1. Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
  4. Voeg de gesneden groenten toe aan de koekenpan en bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar maar nog steeds knapperig zijn. Breng op smaak met zout, peper en rode peper vlokken (optioneel) naar smaak.
  5. Voeg de tomatensaus of gezeefde tomaten toe aan de groenten in de koekenpan en laat het geheel sudderen gedurende 5 minuten, zodat de smaken zich goed vermengen.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en groenten in de koekenpan. Meng goed door elkaar zodat de pasta volledig is bedekt met de saus.
  7. Voeg de verse kruiden toe en roer nogmaals door.
  8. Serveer de vegan pasta in kommen of borden. Garneer met extra fijngehakte kruiden en vegan kaas, indien gewenst.

Je kunt dit recept naar eigen smaak aanpassen door verschillende groenten en kruiden te gebruiken, afhankelijk van wat er vers verkrijgbaar is op de markt in Haarlem. Geniet van deze smakelijke vegan pasta met verse marktproducten!