Viscurry met pompoen. Met verse ingrediënten die je kunt vinden op de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • 500 gram stevige witte visfilets (zoals kabeljauw), in blokjes gesneden
  • 500 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse korianderblaadjes, ter garnering
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui, knoflook en gember toe en bak ze ongeveer 2 minuten, of tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de rode currypasta toe aan de pan en roer goed door de uienmengsel. Bak dit nog eens 1-2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en roer ze door de currypasta. Laat ze ongeveer 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig roert.
  4. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel sudderen op laag vuur tot de pompoen zacht is geworden, dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
  5. Voeg de in blokjes gesneden vis en rode paprikareepjes toe aan de pan. Laat ze nog eens 5-7 minuten sudderen, of tot de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  6. Breng de viscurry op smaak met vissaus, limoensap, zout en peper. Proef en pas de smaak naar wens aan.
  7. Serveer de viscurry met pompoen heet, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Je kunt het serveren met gestoomde rijst, noedels of versgebakken brood.