Viscurry met pompoen. Met verse ingrediënten die je kunt vinden op de zaterdagmarkt in Haarlem.
Ingrediënten:
- 500 gram stevige witte visfilets (zoals kabeljauw), in blokjes gesneden
- 500 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels rode currypasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- Verse korianderblaadjes, ter garnering
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui, knoflook en gember toe en bak ze ongeveer 2 minuten, of tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de rode currypasta toe aan de pan en roer goed door de uienmengsel. Bak dit nog eens 1-2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en roer ze door de currypasta. Laat ze ongeveer 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig roert.
- Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel sudderen op laag vuur tot de pompoen zacht is geworden, dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
- Voeg de in blokjes gesneden vis en rode paprikareepjes toe aan de pan. Laat ze nog eens 5-7 minuten sudderen, of tot de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
- Breng de viscurry op smaak met vissaus, limoensap, zout en peper. Proef en pas de smaak naar wens aan.
- Serveer de viscurry met pompoen heet, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Je kunt het serveren met gestoomde rijst, noedels of versgebakken brood.