Warm, kruidig en vol verse marktproducten
Deze romige visstoof is comfortfood met een frisse twist. Zachte witvis in een saus van paprika, tomaat, kokosmelk en limoen, heerlijk met een portie rijst erbij.

Ingrediënten (4 personen)
- 600 g stevige witvis (bijv. kabeljauw of koolvis)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, in stukjes
- 200 ml kokosmelk
- 150 ml visbouillon
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken (optioneel)
- 1 limoen (sap en rasp)
- 2 el olijfolie
- Verse koriander of peterselie, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Lekker erbij:
Witte rijst of stokbrood
Bereiding
Voorbereiden
- Snijd de vis in stukken en bestrooi met zout, peper en een snuf paprikapoeder.
- Saus maken
- Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg paprika en tomaten toe en bak 5 minuten mee.
- Giet de kokosmelk en visbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Vis toevoegen
- Leg de vis in de saus en laat op laag vuur 6–8 minuten garen (niet te lang, anders valt de vis uit elkaar).
Afmaken
- Voeg limoensap en -rasp toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken.
- Garneer met verse koriander of peterselie.
- Serveren
- Serveer met rijst of vers brood om in de saus te dippen.