Geniet van de zomerse dag en deze heerlijke, frisse salade! Perfect voor een picknick of een lichte maaltijd in de buitenlucht.
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 200 gram aardbeien, in plakjes gesneden
- 100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie, en veldsla)
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 50 gram feta, verkruimeld
- 30 gram amandelschaafsel, geroosterd
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
Voor de dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kip grillen: Verwarm een grillpan of barbecue. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill de kipfilets aan beide kanten tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten per kant). Laat de kip iets afkoelen en snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Dressing maken: Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper. Klop goed door elkaar tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen: Verdeel de gemengde sla over een grote schaal. Leg de plakjes aardbeien, avocado, komkommer, en rode ui er bovenop. Voeg de gegrilde kipplakjes toe.
- Topping toevoegen: Bestrooi de salade met verkruimelde feta en geroosterd amandelschaafsel.
- Serveren: Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de honing-balsamico dressing.