Wat krijg je als je rucola, burrata, vijgen, cherry tomaten, geroosterde paprika én zwarte olijven combineert? Een heerlijke zomerse salade.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 handvol rucola

  • 6 rijpe vijgen (vers of gedroogd, afhankelijk van het seizoen)

  • 1 bol burrata

  • 150 g cherry tomaten (bij voorkeur kleurrijke mix)

  • 1 rode paprika

  • 1 handje zwarte olijven (ontpit)

  • 3 el extra vergine olijfolie

  • 1 tl balsamicoazijn (optioneel)

  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Paprika roosteren
    Snijd de paprika in repen, besprenkel met wat olijfolie en rooster in een hete oven (200°C) of grillpan tot de schil begint te blakeren en de paprika zacht is (ca. 15 minuten). Laat afkoelen.

  2. Vijgen voorbereiden
    Snijd verse vijgen in kwarten. Gebruik je gedroogde vijgen? Snijd ze in dunne plakjes.

  3. Tomaatjes halveren
    Halveer de cherry tomaten en meng ze met een snufje zout en een drupje olijfolie.

  4. Salade opmaken
    Verdeel de rucola over een groot bord. Rangschik de paprika, tomaatjes, vijgen en olijven er speels overheen. Leg de burrata in het midden.

  5. Afmaken
    Druppel de olijfolie over de salade en voeg eventueel een klein beetje balsamico toe voor extra diepte. Breng op smaak met zwarte peper en een snufje zeezout.