Wat krijg je als je rucola, burrata, vijgen, cherry tomaten, geroosterde paprika én zwarte olijven combineert? Een heerlijke zomerse salade.
Ingrediënten (voor 2 personen):
-
1 handvol rucola
-
6 rijpe vijgen (vers of gedroogd, afhankelijk van het seizoen)
-
1 bol burrata
-
150 g cherry tomaten (bij voorkeur kleurrijke mix)
-
1 rode paprika
-
1 handje zwarte olijven (ontpit)
-
3 el extra vergine olijfolie
-
1 tl balsamicoazijn (optioneel)
-
Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze:
-
Paprika roosteren
Snijd de paprika in repen, besprenkel met wat olijfolie en rooster in een hete oven (200°C) of grillpan tot de schil begint te blakeren en de paprika zacht is (ca. 15 minuten). Laat afkoelen. -
Vijgen voorbereiden
Snijd verse vijgen in kwarten. Gebruik je gedroogde vijgen? Snijd ze in dunne plakjes. -
Tomaatjes halveren
Halveer de cherry tomaten en meng ze met een snufje zout en een drupje olijfolie. -
Salade opmaken
Verdeel de rucola over een groot bord. Rangschik de paprika, tomaatjes, vijgen en olijven er speels overheen. Leg de burrata in het midden. -
Afmaken
Druppel de olijfolie over de salade en voeg eventueel een klein beetje balsamico toe voor extra diepte. Breng op smaak met zwarte peper en een snufje zeezout.