Vandaag delen we een heerlijk recept voor een zomerse tapasschotel met verse producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.
Ingrediënten:
- Assortiment van tapasproducten naar keuze, zoals:
- Verschillende soorten olijven (groene, zwarte, knoflook olijven)
- Plakjes chorizo of salami
- Manchego-kaas of andere harde kaassoorten
- Gegrilde groenten (aubergine, paprika, courgette)
- Serranoham of prosciutto
- Gekruide gehaktballetjes (albondigas)
- Gepofte paprika’s gevuld met roomkaas
- Garnaaltjes in knoflookolie
- Gefrituurde inktvisringen (calamares)
- Stokbrood of knapperig brood naar keuze, in plakjes gesneden
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
- Verse kruiden zoals basilicum, peterselie of oregano, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Schik de verschillende tapasproducten op een grote serveerschaal of plank. Plaats kleine schaaltjes met olijven en andere bijgerechten op de schaal.
- Besprenkel de gegrilde groenten met wat extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Plaats ze op de schaal.
- Bestrooi de gehaktballetjes met verse kruiden en plaats ze op de schaal.
- Verdeel de plakjes chorizo, salami en serranoham over de schaal.
- Voeg de gevulde paprika’s, garnaaltjes in knoflookolie en gefrituurde inktvisringen toe aan de schaal.
- Garneer de schaal met extra kruiden en sprenkel wat extra vierge olijfolie over de tapas.
- Serveer de tapasschotel met vers gesneden stokbrood of knapperig brood.