Vandaag delen we een heerlijk recept voor een zomerse tapasschotel met verse producten van de zaterdagmarkt in Haarlem.

Ingrediënten:

  • Assortiment van tapasproducten naar keuze, zoals:
    • Verschillende soorten olijven (groene, zwarte, knoflook olijven)
    • Plakjes chorizo of salami
    • Manchego-kaas of andere harde kaassoorten
    • Gegrilde groenten (aubergine, paprika, courgette)
    • Serranoham of prosciutto
    • Gekruide gehaktballetjes (albondigas)
    • Gepofte paprika’s gevuld met roomkaas
    • Garnaaltjes in knoflookolie
    • Gefrituurde inktvisringen (calamares)
    • Stokbrood of knapperig brood naar keuze, in plakjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Verse kruiden zoals basilicum, peterselie of oregano, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schik de verschillende tapasproducten op een grote serveerschaal of plank. Plaats kleine schaaltjes met olijven en andere bijgerechten op de schaal.
  2. Besprenkel de gegrilde groenten met wat extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Plaats ze op de schaal.
  3. Bestrooi de gehaktballetjes met verse kruiden en plaats ze op de schaal.
  4. Verdeel de plakjes chorizo, salami en serranoham over de schaal.
  5. Voeg de gevulde paprika’s, garnaaltjes in knoflookolie en gefrituurde inktvisringen toe aan de schaal.
  6. Garneer de schaal met extra kruiden en sprenkel wat extra vierge olijfolie over de tapas.
  7. Serveer de tapasschotel met vers gesneden stokbrood of knapperig brood.