Dit recept is een geweldige manier om te genieten van de verse producten van de zaterdagmarkt in Haarlem. Het is gezond, voedzaam en boordevol smaak. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 4 grote portobello champignons
  • 1 kopje quinoa
  • Assortiment verse groenten zoals paprika, courgette, rode ui en cherrytomaatjes
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verkruimelde feta kaas of mozzarella

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  3. Snijd de steeltjes uit de portobello champignons en leg ze op een bakplaat.
  4. Snijd de groenten in hapklare stukjes en leg ze naast de champignons op de bakplaat.
  5. Besprenkel de champignons en groenten met olijfolie, voeg de fijngehakte knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Rooster de champignons en groenten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de champignons en groenten iets afkoelen.
  8. Vul elke portobello champignon met een laagje gekookte quinoa en leg er geroosterde groenten bovenop.
  9. Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel verkruimelde feta kaas.
  10. Plaats de gevulde portobello’s terug in de oven voor nog eens 5 minuten, zodat alle smaken goed kunnen samenkomen.
  11. Serveer warm en geniet van deze heerlijke culinaire creatie!